Huisartspraktijk Mariënweerd behaalt samen met zorggroep kwaliteitskeurmerk

Persbericht

Huisartspraktijk Mariënweerd behaalt samen met zorggroep kwaliteitskeurmerk

Afgelopen week ging de vlag uit bij huisartspraktijk Mariënweerd en zorggroep Syntein. Reden: het behalen van het kwaliteitskeurmerk HaZo24. Het HaZo24 kwaliteitssysteem helpt huisartsen om de kwaliteit van zorg op een structurele manier te verbeteren. De weg naar certificering betekent dat praktijken ruim een jaar actief zoeken naar en werken aan verbeteringen in de patiëntenzorg en de organisatie binnen de praktijk, en dit ook blijven doen. Het complete team van de praktijk werkt hieraan mee. Uiteraard staat de patiënt hierbij centraal. Het keurmerk onderstreept dus de kwaliteit van zorg. De andere praktijken in de regio die gecertificeerd zijn, zijn De Steenbok (Boxmeer), Oploo & Rijkevoort, Tunnis (Sint Anthonis), Gennep, Stationsstraat (Cuijk), Urlings (Oeffelt) en Ottersum. Het merendeel van de andere praktijken in de regio doorloopt nog het traject. Zij hopen uiterlijk in 2021 ook voorgedragen te worden voor certificering. In totaal tellen het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg 25 huisartspraktijken die aangesloten zijn bij zorggroep Syntein.

Optimale gezondheid in de regio
Het HaZo24 kwaliteitssyteem is ontwikkeld voor en door huisartsen. Syntein is de zorggroep voor de Noordelijke Maasvallei. Zij begeleidde de huisartspraktijken gedurende het certificeringstraject en verzorgde het scholingstraject dat vooraf gaat aan certificering. Uitgangspunt hierbij is huisartspraktijken te ontzorgen en maximaal te faciliteren bij het realiseren van kwaliteit en verbeteren van zorg. Zo kunnen huisartsen en medewerkers zich optimaal bezig houden met de inhoud van zorg. Ook Syntein zelf is gecertificeerd. De certificering van huisartsen voelt bovendien als erkenning van een goede samenwerking, zo zegt directeur Corné van Asten. “Zo werken we samen aan optimale gezondheid van burgers en de beste huisartsenzorg in deze regio.” Van Asten vertelt daarnaast dat financiële steun van zorgverzekeraars CZ en VGZ een dergelijke certificeringstraject mede mogelijk heeft gemaakt.

Internationale norm
HaZo24 staat voor huisartsenzorg, 24 uur per dag. Het kwaliteitssysteem is gebaseerd op de internationale ISO gerelateerde Healthcare norm NEN 15224, wet- en regelgeving en de richtlijnen van de betrokken beroepsgroepen. De praktijk wordt hierbij compleet onder de loep genomen. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor de opbouw en beveiliging van patiëntendossiers, veiligheid in medicatie en apparatuur, bekwaam personeel, de juiste inrichting van behandelkamers en voorraadbeheer.


De trotse medewerkers van huisartspraktijken in de regio en zorggroep Syntein.

Praktijkaccreditatie

Praktijkaccreditatie

Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om de accreditatie voor onze praktijk te behalen. Deze accreditatie ofwel certificering is een soort keurmerk voor de huisartsenpraktijk.

Op 18 januari j.l. is een auditor op onze praktijk geweest om te beoordelen of wij voldoen aan de kwaliteitseisen voor de accreditatie.

En wij kunnen vol trots zeggen dat we dit behaald hebben!

Patiëntenstop

Patiëntenstop

We zijn op dit moment gesloten voor inschrijvingen van nieuwe patiënten. Wanneer de praktijk weer open is voor inschrijvingen van nieuwe patiënten , wordt dit vermeld op deze website.

Wanneer kun je je wel inschrijven?
Je kunt je wel inschrijven bij ons als je partner, waarmee je samenwoont, al bij ons in de praktijk  patiënt is.

 

Opleidingspraktijk

Opleidingspraktijk

Wij zijn een opleidingspraktijk. Dit betekent dat u geholpen kan worden door onze huisarts in opleiding, door een stagiaire van de opleiding tot doktersassistent of en stagiaire tot praktijkondersteuner.

Een huisarts in opleiding (AIOS) is een afgestudeerd arts die zich specialiseert in de huisartsgeneeskunde.

Huisarts in opleiding:
Van 1 maart 2019 tot 1 juni 2020 werkt Iris Disveld bij ons.

Stagiaire Praktijkondersteuner:
Van 1 maart 2018 tot 1 juli 2019 loopt Kim de Hosson stage bij ons.

Stagiaire Doktersassistente:
Van 5 februari 2019 tot 18 april 2019 loopt Renske Janssen stage bij ons.

Nakomen afspraken

Niet nakomen van afspraken

Bij het niet nakomen van uw afspraken met de assistente, praktijkondersteuner of uw huisarts

Natuurlijk kunnen wij ons voorstellen, dat er altijd iets kan gebeuren, waardoor u een gemaakte afspraak niet kunt nakomen. Afhankelijk van het tijdstip van de gemaakte afspraak is het ook denkbaar, dat het niet tijdig lukt tevoren deze afspraak bij de assistente af te zeggen. Echter wij gaan ervan uit, dat als de afspraak ineens niet kan doorgaan, u zo snel mogelijk de assistente hiervan op de hoogte probeert te stellen. Ook achteraf horen wij dit graag. Dan kunnen we wellicht direct een nieuwe afspraak maken of u op een andere manier helpen.

Patiënten die zonder opgaaf van reden vaker wegblijven, duperen de praktijk en andere patiënten. Er is tijd voor u gereserveerd die dan “open valt” en een andere patiënt had graag op dat tijdstip willen komen.

Gezien het feit, dat dit niet meer incidenteel gebeurt, maar te regelmatig, hebben wij ons genoodzaakt gezien, conform landelijke richtlijnen( LHV, landelijke huisartsenvereniging) de volgende regel in te voeren.

Patiënten die zonder opgaaf van reden voor de tweede (opeenvolgende) keer niet verschijnen op een afspraak (ongeacht of dat bij assistente, de praktijkondersteuner of bij de huisarts is) zullen hiervoor een rekening krijgen van €15,-, die niet vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.